28.12.2012

JULA 2012

O jul med din glede og alt det derre der. Bittelitte julaften hadde vi fortsatt ikke pakket inn gavene vi skulle gi bort. Så da satte vi oss ned ved spisebordet, dro fram alt vi hadde av snacks og begynte å pakke inn gaver. Hadde ett lappesystem så jeg visst hvem som fikk hva da jeg ikke kjøper bare en gave, men mange til en person. Er det jul så er det jul :) Og når det er jul så får man pakker :) 



Da alle pakkene endelig var innpakket la vi de under juletreet vi hadde kjøpt og pyntet. Masse pakker under treet :) LIKER PAKKER.



På lillejulaften dro jeg hjem til mamma og pappa i trondheim.Kjære lot jeg bli igjen her hjemme.  Da jeg våknet på julaften så hadde nissen vært på besøk. Han hadde med morgenjulegave til både meg og søstra og broren. Pluss julestrømpe med masse godt oppi.Så snill hadde vi vært. 



Senere på kvelden var det på tide å skifte klær til litt finere juleklær og gjøre seg klar til å spise seg uvel på ribbe. Broren fikk alltid så voldomt i kneet hver gang han passerte treet med alle pakkene at han bare måtte stopp opp og hvile litt mens han tok seg til kneet. Jeg mistenker at han ikke hadde vondt i kneet i det hele tatt...




Det ble ganske mange pakker å åpne på julaften. Vi holdt på i over tre timer med å pakke opp alle pakkene. Jeg fyllte opp storposen min med pakker, men fordi jeg var så redd for at bunnen skulle ryke, måtte jeg fordele de i flere små plastposer. Til å med baby fikk julegave. Hjemmestrikka votter og sokker fra ei venninne som skal ha baby i april. Kjempefornøyd med gavene i år også.



1 juledag er det tradisjon tro julefrokost. Med det meste av det som finnes av pålegg. Man skulle tro at man va mett fra dagen før med tanke på den mengden mat man hadde i seg på julaften, men nei. Spiste til jeg omtrent så mannen med ljåen ved frokosten også. Skulle tro man ikke hadde sett mat før. Endte opp med kul på magen å greier etter all maten :P







22.12.2012

Baby lykke


Jeg skal ha baby. Neinei, det blir feil, VI skal ha baby. Kjære og meg. Magen har på bare en mnd ploppa fram, så det begynnte å bli vanskelig å holde det hemmelig. Familien har visst om det siden begynnelsen, og de aller fleste av vennene våre fikk vite det da jeg var 13 uker på vei. Den ser fortsatt ut som en sånn har-hun-spist-for-mye-mat-og-har-lagt-på-seg-mage-eller-er-hun-gravid-mage. Jeg er så stolt av knøttet inni magen allerede i en alder av 20 uker at jeg holder på å sprekke så jeg må dele h*n med resten av verden.



Som dere ser.. det er ca en mnd mellom at disse bildene ble tatt (jada, men jeg liker magebilder uansett hva du måtte mene om det). Vanlige bukser kan du bare glemme at jeg får på meg så mammabukser har jeg brukt en stund nå. Mammagensere har jeg kjøpt inn, men ikke brukt enda. Har heldigvis en del singletter som er litt lange som dekker magen enda. Kjære nisse, til jul ønsker jeg meg mammagensere.



Da vi var på ullared stakk vi innom baby avdeligen. En avdeling på størrelse med en hel H&M butikk. Kjære fant baby sokker :)  "Sånn skal vi ha. Æ kjøpe læll æ uansett ka du si!" Jeg hadde tydeligvis ikke noe jeg skulle ha sagt.


Var til ordinær ultralyd i går og fikk sett på hva det er som venter oss i mai. Det er ikke vanskelig å se hvem som er pappan iallefall. Det ene bildet vi fikk med oss fra sykehuset er så likt kjære når han var liten at det er ikke til å ta feil av hvem som er far. Mamman min mener baby har samme nese som pappan sin, mens min pappa mener baby har samme nese som mamman sin. Vanskelig å se enda hvem sin nese den har fått. Enda 20 uker igjen til h*n er her. ( vi vet ikke kjønnet så derfor blir det skrevet h*n)
Ifølge jordmora så ser alt sammen veldig bra ut. Måtte dytte litt på baby noen ganger for å få h*n til å flytte på seg. H*n lå veldig urolig og gjorde det vanskelig å få sett mange ganger. Baby er også innmari glad i å suge på tommelen. Og da baby hadde ene tommelen i munnen gikk det opp for baby at "HEEEEEY, jeg har jo to av disse. Jeg stapper begge i munnen!" Det ser ut til at vi må ut å kjøpe smokker. Lettere å avvenne smokker enn tomler.
Må tilbake på ny kontroll når jeg er 32 uker på vei fordi morkaka lå feil og hvis den ikke flytter seg dit den skal får jeg ikke føde normalt. Det er også derfor jeg enda kjenner veldig lite til akrobaten inni magen for morkaka ligger i veien. Så NEI DU FÅR IKKE KJENNE PÅ MAGEN MIN FOR Å KJENNE ETTER SPARK, FOR DET ENESTE SPARKET DU KOMMER TIL Å KJENNE KOMMER FRA MEG!! Så satser på at den flytter seg så jeg slipper keisersnitt.

Det var det jeg hadde å fortelle verden i denne omgang om baby nyheten. Vi gleder oss masse.







02.12.2012

JUL

Jauda. Så var den her igjen. Julen. Eller den er iallefall på vei. Gjertrud Sand og hennes kasse med julpynt kan bare gå å legg sæ. Jeg har en ikea pose, som e rimelig stor, og en ullared pose som e iallefall dobbelt så stor som den ikea posen med julepynt. Og ikke nok med det, men det står ei pappeske som er rimelig stor som og er fylt opp med julepynt nede i kjelleren. Hvor all den julepynten kommer fra, det aner ikke jeg. Kjære i bakgrunnen med sine superblanke sko for han var ikledd dress og var klar for julebord da bildet ble knipset. Riktig så staselig og kjekk kjærest :)



 Fant fram nissene mine også. De lå selvfølgelig i den pappeska i kjelleren som lå innerst og under en drøss med andre pappesker. Der lå også adventsstaken (a.k.a. trappelyset hjem til oss)  og adventstjerna. Adventstjerna må vi vente med å henge opp til vi får kjøpt oss krok til å henge den opp i vinduet med. Det står også en nisse ute på verandan som følger med der, også har julekransen fått plass på inngangsdøren. Julegardinen er også kommet opp, selv om de kom opp sent i går kveld... Det går ikke så fort her i huset så de kom vel opp sånn i 23 tiden på kvelden. yeah yeah. De kom opp før 1 søndag i advent.


 
 Da vi var på ullared kom kjære over dette lyshuset. Han SKULLE ha det med seg hjem så da ble det som han ville. Lyser i mange forskjellige farger. Kjøpte oss også med to lysbilder. Jeg er så elendig på å ta bilder så det ble en video istedenfor av julebildene.
(for de som er født med idiot genet så er den nedenfor her)

 
 


Ellers i dag så har jeg ikke gjort det helt store. Vaska over gulvene og bakt colakaker. Colakaker er nå dritt å lage første gangen man lager de. Jeg har aldri bakt colakaker før og den første deigen havna i søpla! men det ble bra til slutt. Smakte rett å slett innmari godt. Mangler kakebokser for å ha de i, så jeg må få kjøpt meg det i løpet av de neste dagene i tilfelle det blir mere baking fram mot jul.

 I morgen er det avgårde til Trondheim for mat på egon og teateret etterpå :) gleder meg.